« Takaisin

Kanansiivet vihannesten kanssa



Kanansiivet, wingsit, maistuvat viikonloppuna. Kotikokki oikaisee ja ostaa valmiiksi maustettuja tulisia (esim. Hornet) siipiä. Huippuhyvä maku tulee hiiligrillissä. Tämän jälkeen et kaipaa ravintolan friteerattuja wingsejä.

Tarvitset vain:

  • 300-500 g siipiä / ruokailija
  • kotimaisia tuoreita kasviksia, kuten kurkkua + porkkanaa + kukkakaalia
  • kermaviilin, johon sekoitat 1 tl sinappia + ripaukset suolaa ja sokeria + silputtua persiljaa + murskatun valkosipulikynnen
  • valmiin chilikastikkeen
  1. Valitse grilliisi pitkään palavat briketit ja valmistele hiillos. Tässä ei tarvita yltiöisoa eli erityisen kuumaa hiillosta. Parasta tulee kohtuulämmössä.
  2. Paista siipiä kannen alla, kääntele useita kertoja ja tarvittaessa vaihda paikkoja / siirrä epäsuoralle lämmölle. Tavoitteena täysin kypsä, pinnaltaan rapsakka mutta ei palanut herkku. Aikaa kypsentämiseen menee puolisen tuntia.
  3. Valmistele vihannekset ja kermaviilidippi
  4. Dippikastikkeet näyttävät mukavilta snapsilaseissa

Parasta rantaruokaa. Maistuu saunan jälkeen. On ihan paikallaan pakkasessakin :)

Grillausfiilikset Famun blogissa.