« Takaisin

Kaalilaatikko



Modernisoitu perinneruoka makutakuulla. Jollet pidä kaalilaatikosta, kokeile tätä reseptiä! Jos olet perinteisen kaalilaatikon ystävä, kokeile maustetumpaa versiota. Kaalilaatikossa on hitaita vaiheita ja siksi ruokaa kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Kestää hyvin pakastamisen ja uudelleen lämmittämisen. Maut jopa paranevat toiseen ruokailuun.

Ainekset isoon kaalilaatikkoon:

  • 2 kg kaalia, kokonaisena keränä yli 2 kg
  • 5 dl vettä
  • 300 g sipulia
  • 2 keskikokoista valkosipulinkynttä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 2 rkl soijaa, vähäsuolainen
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 800 g naudan jauhelihaa
  • 2 tl suolaa
  • 1,5 dl risottoriisiä
  1. Pilko kaalit. Vihreät ja pehmeät osat noin 3*4 cm paloiksi, valkeat ja tanakammat palat pienemmiksi.
  2. Laita vesi ja kaalit 5 l kattilaan. Tulee täyteen, mutta kaali puoliintuu keitettäessä. Lisää pilkotut sipulit ja valkosipulit. Lisää lihaliemikuutiot, soija ja pippuri. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
  3. Paista jauheliha hauduttamalla. Tällä kertaa ei tarvita kuivaa ja ruskeaa jauhelihaa. Lisää lihaan suola.
  4. Kaada 5 l uunivuokaan kaaliseos ja jauhelihat. Lisää mukaan riisit. Sekoita.
  5. Paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia kunnes kaalilaatikon pinta on kauniin ruskea. Tarkista välillä nestetaso. Jos laatikko on kuiva, lisää vähän vettä.

Kaalilaatikon seurana maistuu puolukkahillo. Makutakuu!

Kaalilaatikko Famun blogissa.