« Takaisin

Tomaattinen pastapata



Nopea ja helppo pastaruoka, johon voit mainiosti käyttää edellisenä päivänä keitetyt ylijäämäpastat. Kastikkeen makua toi muunnella omien mieltymysten ja kaapista löytyvien mausteiden mukaan.

Ainekset kolmen-neljän hengen pataan:

  • noin litra keitettyä pastaa
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 1 keskikokoinen kesäsipuli varsineen
  • 1 rkl voita
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • ½ dl vettä
  • 1 iso valkosipulin kynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus chilijauhetta
  • muutama kierros myllystä mustaa pippuria
  • 0,5-1 tl suolaa
  • pinnalle juustoa
  1. Keitä pastat/käytä edellisen päivän jämät. Pastalaadulla ei niin suurta väliä, joskaan spagetti ei ole tässä ruoassa se paras vaihtoehto. Jos käytät pastan keittämisessä suolaa, vähennä kastikkeessa olevaa suolan määrää.
  2. Ruskista jauheliha kevyesti hauduttamalla yhtä aikaa sipulin ja voin kanssa.
  3. Lisää jauhelihaan tomaattimurska, pyre ja vesi. Lisää mausteet. Lisää suola muiden mausteiden jälkeen – sitä saattaa tarvita vähemmän kuin ajattelit. Anna kastikkeen porista muutama minuutti. Tarkista maku ja tuunaa tarvittaessa.
  4. Kaada pastat + kastike laakeaan vuokaan ja sekoita. Seoksen kuuluu olla kosteahkoa. Lisää tarvittaessa hieman (pastan keitin)vettä.
  5. Juustöhöylällä saat nopeasti tarvittavan pintasilauksen kaapista löytyvällä juustolla.
  6. Paista 200 asteessa noin 20 min.

Aloita ruokailu raikkaalla salaatilla sillä aikaa, kun pastapata on uunissa.