« Takaisin

Flammkuchen kylmäsavulohesta



Herkullinen alkupala, kevyt iltaruoka ja reilusti nautittuna viikonlopun herkku. Flammkuchen tehdään perinteisesti speckistä tai kevyemmin kinkusta. Kokonaisuuteen sopii yhtä lailla kylmäsavustettu lohi. Helppo ja varma valmistaa.

Pohja:

  • 3,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä

 Täyte

  • 120-150 g creme fraichea
  • 100 g pieneksi silputtua kylmäsavulohta
  • 2-3 kevätsipulia pieneksi siivutettuna, vaihtoehtoisesti purjoa
  • 2 dl ohueksi raastettua emmental juustoa
  • hieman mustapippuria
  1. Sekoita vehnäjauho ja suola. Lisää vesi ja öljy, sekoita
  2. Jatka käsin vaivaamista kunnes taikina irtoaa sormista
  3. Laita taikina kelmutettuna pöydälle lepäämään puoleksi tunniksi
  4. Kuumenna uuni ja uunipelti 250 asteiseksi
  5. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin pellin kokoiseksi
  6. Lisää creme fraiche
  7. Lisää kylmäsavulohi ja sipuli
  8. Lisää juustoraastetta kevyesti sinne tänne
  9. Mausta mustapippurilla
  10. Siirrä Flammkuchen leivinpaperin avulla kuumalle uunipellille
  11. Paista 10-15 min, kunnes hieman ruskea pinnalta

Jos onnistuit täytteen määrässä, pohja kohoaa isoille kuplille uunissa - tästä tulee nimi Flammkuchen, liekkikakku. Liika täyte painaa ja pohja ei kohoa, muuta harmia siitä ei synny.

Perinteisen speck/kinkku Flammkuchenin ohjeeseen pääset tästä.

Makutakuu!

Flammkuchenin myyntipuhe Famun blogissa.