« Takaisin

Tomaatti-fetapiirakat muffinssivuokaan



Muffinssivuoka viettää turhan monta vapaapäivää vuodessa. Laitetaanpa vuoka hommiin ja tehdään suolaiset piirakat, jotka juhlistavat tilanteen kuin tilanteen. Pohjassa maistuu ja tuntuu mukavasti unikonsiemenet, täyte sopii myös lihaa karttaville. Ohjeella saat 12 suolaista pikkupiirakkaa.

Pohja:

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl unikonsiemeniä
  • 0,5 dl vettä
  1. Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää unikonsiemenet ja sekoita kevyesti.
  2. Lisää vesi. Sekoita käsin ja taikina on valmis. 
  3. Tee taikinasta pötkö, mistä leikkaat paloja 12 kpl.
  4. Painele taikinapalat käsin noin 11 cm kokoisiksi pyörylöiksi runsaassa jauhossa. Vaihtoehtoisesti voit kaulita taikinapalat sopiviksi pyörylöiksi.
  5. Painele taikinalevyt käsin muffinssivuokaan niin, että taikina tulee yläreunaan asti
  6. Laita vuoka taikinoineen jääkaappiin odottamaan täytteen ja uunin valmistumista

 Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 0,75 dl kermaa
  • 100 g juustoraastetta
  • ripaus basilikaa
  • ripaus mustapippuria
  • suolaa
  • 60 g fetaa/salaattijuustoa
  • 130 g kirsikkatomaatteja
  1. Sekoita kananmunat, kerma, juustoraaste, basilika, pippuri ja suola. Halutessasi voit jättää hieman juustoraastetta sivuun, se ripotellaan päälimmäiseksi ennen uuniin laittamista.
  2. Ota muffinssivuoka taikinoineen jääkaapista ja laita uuni päälle
  3. Leikkaa feta noin puolen sentin mittaisiksi kuutioiksi ja jaa kuutiot muffinsivuoan koloihin
  4. Leikkaa kirsikkatomaatit 4-6 osaan ja laita tomaattilohkot fetan päälle
  5. Nosta kananmuna-kerma-juusto -seos lusikalla tasaisesti muffinssivuoan koloihin

Paista 200 asteessa uunin alaosassa 15-20 min.

Muffinssivuokia on hieman eri kokoja. Tee ensin taikinasta yksi noin 11 cm pyörylä ja testaa, miten se istuu sinun vuokaasi. Sovita kokoa tarvittaessa.

Täytettä voit laittaa vuokiin sen verran, että reunoja näkyy muutama milli.

Saat piirakat parhaiten ulos vuoasta, kun jäähdytät niitä jonkun aikaa. Kuumana ja vielä lämpimänäkin piirakat menevät helposti irrottaessa rikki, joten jäähdytys on tarpeen.

Samalla taikinalla ja idealla on tehty myös kinkku-paprikapiirakat muffinssivuokiin. Pääset kinkku-paprikapiirakan ohjeeseen tästä.

Kuvassa näkyvä salaatti on Famun lempisalaatti, jonka ohje löytyy tästä.

Makutakuu!