« Takaisin

Naanleipä

Uunituore naanleipä saa suut messingille! Leivän paksuus on makuasia - toiset pitävät ohuesta lätystä, toisille maistuu lepuskan paksuinen naanleipä. Kaikki yhtä hyviä.

4-6 leivän taikina:

  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 dl maitoa
  • 1/2 pss kuivahiivaa tai 10 g tuorehiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • taikinaan 25 g voita
  • voiteluun 25 g voita
  1. Laita kattilaan jugurtti ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita, älä vaivaa.
  3. Sulata 25 g voita ja lisää taikinaan.
  4. Kohota vähintään puoli tuntia, mielellään tunti.
  5. Laita pelti (tai paistokivi) uunin yläosaan ja lämmitä uuni niin kuumaksi kuin sen saa: 275-300 astetta.
  6. Jaa taikina 4-6 osaan ja taputtele/kauli jokainen 2-5 milliä paksuksi. 2-3 paksusta tulee ohuita lättyjä ja 4-5 millin taikinasta saa noin lepuskan paksuisia leipiä. Huom! jos teet ohuita, tarvitsen paistamiseen 2 esikuumennettua peltiä.
  7. Paista uunin yläosassa 3-5 minuuttia kunnes leivissä näkyy ruskeita pilkkuja. Voitele leivät kuumina voisulalla ja tarjoile heti.

Alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä vuodelta 2015. Ohjetta on tuunattu kuivahiivavaihtoehdolla ja muutamilla muilla vinkeillä.

Naanleipä on kotonaan intialaisen ruoan vierellä. Kokeile kanaa intialaisella twistillä, jonka ohjeeseen pääset tästä.

Yhtä lailla naanleipä maistuu salaatin kanssa.

Makutakuu!