« Takaisin

Suolalihapizza



Nopeasti valmistuva pizza valmistuu vaikka arki-iltana. Pizza sopii hienosti jääkaapin tyhjennysprojektiksi. Tällä kertaa käyttövuorossa oli naudan suolalihaleikettä, pieni purkki tomaattimurskaa ja edamjuuston pala. Tässä pizzassa on sopivan ohut ja rapea pohja. 

Pohja:

  • 1,5 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • vehnäjauhoja
  • 1/2 pss kuivahiivaa
  1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, ei kuitenkaan kuumaksi.
  2. Lisää suola, rypsiöljy ja oliiviöljy. Sekoita.
  3. Lisää 1 dl jauhoja nesteen pinnalle. Ripottele kuivahiiva jauhojen päälle ja sekoita.
  4. Lisää vähitellen jauhoja, kunnes taikinasta alkaa muodostua pallo. Työstä loppuun käsin ja lisää jauhoja vain sen verran, että taikina juuri ja juuri irtoaa sormista.
  5. Laita taikina nousemaan kannen alle 15-30 minuutiksi. Taikinan ei tarvitse nousta kaksinkertaiseksi asti, joten voit aloittaa leipomisen suht nopeasti.

Nopea tomaattikastike

  • 1 prk tomattimurskaa, 210 g pieni purkki (Mutti)
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuna
  • 1/2 rkl oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl basikaa
  • muutama myllynpyöräytys mustapippuria
  1. Sekoita kaikki ainekset kipossa ja kastike on valmis.

Täyte

  • 300 g pieneksi silputtua naudan suolalihaa (Makuliha)
  • 250 g (edam)juustoa karkeaksi raastettuna

Kokoaminen ja paistaminen

  1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen
  2. Voitele syväreunainen leivinpelti voilla. Kauli taikina levyksi ja asettele pellille.
  3. Lisää tomaattikastike
  4. Ripottele päälle suolalihapalat
  5. Ripottele päälle juustoraaste
  6. Paista 250 asteessa uunin keskiosaa hieman alempana n 10 min kunnes reunat ovat hieman saaneet väriä ja osin irtoavat pellin reunasta

Kinkkupizzassa erilainen kastike ja täytteet, katso tämäkin ohje.

Satokaudella pizza tehdään kotimaisista tomaateista, katso tämäkin ohje.

Yli 50-vuotisen pizzamatkan taustat blogista.

Makutakuu!