« Takaisin

Kinkkupizza

Pizza maistuu meille kaikille silloin tällöin ja se sopii hienosti jääkaapin tyhjennysprojektiksi. Tällä kertaa kaapissa oli käyttövuorossa olevaa kinkkua, kirsikkatomaatteja ja maukas kermajuuston pala. Tässä pizzassa on sopivan ohut ja rapea pohja. Täytettä voi vaihdella ruokailijoiden mukaankin - toiseen päähän vaikka oliiveja lisukkeeksi.

Pohja:

  • 1,5 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • vehnäjauhoja
  • 1/2 pss kuivahiivaa
  1. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, ei kuitenkaan kuumaksi.
  2. Lisää suola, rypsiöljy ja oliiviöljy. Sekoita.
  3. Lisää 1 dl jauhoja nesteen pinnalle. Ripottele kuivahiiva jauhojen päälle ja sekoita.
  4. Lisää vähitellen jauhoja, kunnes taikinasta alkaa muodostua pallo. Työstä loppuun käsin ja lisää jauhoja vain sen verran, että taikina juuri ja juuri irtoaa sormista.
  5. Laita taikina nousemaan kannen alle 15-30 minuutiksi. Taikinan ei tarvitse nousta kaksinkertaiseksi asti, joten voit aloittaa leipomisen suht nopeasti.

Tomaattikastike

  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 prk tomattimurskaa, 210 g pieni purkki (Mutti)
  • 1 rkl vettä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 rkl oreganoa
  • 1/2 rkl basilikaa
  • muutama myllynpyöräytys chiliä/muutama ripaus chilijauhetta
  • 1 rkl oliiviölyjä
  1. Pilko kirsikkatomaatit ja laita pieneen kattilaan.
  2. Lisää tomaattimurska ja vesitilkka (1 rkl), jolla voit huuhdella tomaattimurskapurkin.
  3. Pilko valkosipuli ja lisää kattilaan. Lisää oregano, basilika, chili ja oliiviöljy.
  4. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 min. Jäähdytä ainakin osittain.

Täyte

  • 300 g pieneksi silputtua (palvi)kinkkua
  • n 10 siivua lyypekkiläistä tai pippurimeetvurstia tms. ohuiksi nauhoiksi leikattuna
  • 200 g täyteläistä kermajuustoa (esim. Ikea Präst) karkeaksi raastettuna
  • (mustapippuria, jos meetvurstissasi ei ole pippuria)

Kokoaminen ja paistaminen

  1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen
  2. Voitele syväreunainen leivinpelti voilla. Kauli taikina levyksi ja asettele pellille.
  3. Lisää osittain jäähtynyt tomaattikastike
  4. Ripottele päälle kinkut ja meetvurstit (sekä pippuri, jos et käyttänyt pippurimeetvurstia)
  5. Ripottele päälle juustoraaste
  6. Paista 250 asteessa uunin keskiosaa hieman alempana n 10 min kunnes reunat ovat hieman saaneet väriä ja osin irtoavat pellin reunasta

Savulihapizzassa erilainen kastike ja täytteet. Lue tämäkin ohje.

Satokaudella pizza tehdään kotimaisista tomaateista. Lue tämäkin ohje.

Yli 50-vuotisen pizzamatkan taustat blogista.

Makutakuu!