« Takaisin

Perunalepuskat



Perunamuusia tuppaa jäämään aina yli ruokailijoiden tarpeen. Helpoin jatkotuunaus on perunalepuskat. Tarvitset vain 2 dl valmista muusia, mihin lisäät muutaman aineen. Paistuvat nopeasti, maistuvat kaikille.

Ainekset noin 9 lepuskaan:

  • 2 dl perunamuusia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrajauhoja
  1. Sekoita muusiin suola ja kananmuna.
  2. Lisää jauhot ja sekoita.
  3. Jos taikina on liian tiukkaa, lisää tilkka maitoa.
  4. Jaa taikina leivinpaperilla peitetyllä uunipellille yhdeksään kekoon.
  5. Taputtele jauhotetulla kädellä noin 10 cm letuiksi, paksuus puolisen senttiä.
  6. Pistele lepuskat haarukalla.
  7. Paista 250 asteessa noin 10 min kunnes pinta on osin ruskeaksi pilkuttunut.

Lepuskataikinan kuuluu olla löysähköä eli sekoittuu kauhalla helposti, mutta pysyy kuitenkin pellillä kasoissa. Maidolla/vehnäjauhoilla voi säätää paksuutta suuntaan ja toiseen. Ohrajauhot voi korvata muillakin jauhoilla, myös vehnäjauholla.

Alun perin ohje on Glorian ruoka ja viini -lehden tekemä. Pieniä muutoksia ja leipomista helpottavia lisäyksiä alkuperäiseen on tehty.