« Takaisin

Kinkku-juustopiirakka



Hieman kevyempi versio kinkku-juustopiirakasta on takuuvarma tarjottava. Kevyempi siksi, että pohja on perinteinen quiche lorraine piiraan pohja. Sopii välipalaksi tai salaatin kera ateriaksi.

Pohja:

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl vettä
  1. Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää vesi. Sekoita käsin ja taikina on valmis. 
  2. Painele taikina käsin piirakkavuokaan, halkaisija n 27 cm
  3. Laita vuoka taikinoineen jääkaappiin odottamaan täytteen ja uunin valmistumista

 Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kerma-maitoa
  • 5 dl juustoraastetta
  • 200 g eli noin 4 dl kinkkusiivuja pieniksi pilkottuina
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  1. Sekoita kananmuna, juusto, kerma ja vehnäjauho.
  2. Lisää kinkku. Sekoita.

Lisää täyte jääkaapissa olleelle piirakkapohjalle.
Paista 200 asteessa keskitasolla n 30 min.

Makutakuu!