« Takaisin

Kolme piirasta



Joskus on mukava tarjota eri makuja samassa pöydässä. Tällä kertaa pääosassa on piiras, josta suht helposti saa kolme täysin erilaista versiota. Pohjataikina on kaikissa piiraissa sama. Muotteina on käytetty pohjattomia piirasvuokia eli leivontarenkaita. Sama onnistuu tarvittaessa vastaavan kokoisissa uunivuoissa.

Pohja kolmeen piirakkaan:

  • 150 g voita
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl vettä
  1. Nypi voi ja vehnäjauhot sekaisin. Lisää vesi. Sekoita käsin ja taikina on valmis. 
  2. Voitele rengasvuoat ja laita uunipellille, jossa on leivinpaperi.
  3. Jaa taikina silmämääräisesti kolmeen osaan: pieni, keskisuuri ja suuri pallo.
  4. Kauli piirakkapohjat jauhotetulla pöydällä tai leivonta-alustalla. Mitta-asteikollinen leivonta-alusta on kätevä, koska voit suunnitella ympyrän mitan ennakkoon rengasvuoan kanssa.
  5. Siirrä taikinapyörylät kaulimen avulla paikoilleen renkaisiin ja painele hellästi reunat sopiviksi. Laita piirakkapohjat jääkaappiin odottamaan täytteitä.

 Kanttarellipiiras, vuoan halkaisija 15 cm

  • 1 kananmuna
  • 1,0 dl kuohukermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 70 g kanttarelleja pieniksi pilkoittuina
  • 50 g sipulia: 1 pienehkö kesäsipuli varsineen / 1 pieni sipuli ja ruohosipulisilppua
  • ripaus suolaa
  1. Sekoita kananmuna, juustoraaste, kuohukerma, maito ja vehnäjauho.
  2. Laita sienet ja sipulit yhtä aikaa pannulle ja ryöppää ne kevyesti kuumentamalla kunnes neste on suurin piirtein haihtunut. Lisää ripaus suolaa. Jäähdytä sieni-sipuliseos ennen kuin yhdistät nesteisiin.

Kylmäsavulohipiiras, vuoan halkaisija 18 cm

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl maitoa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 120 g kylmäsavustettua lohta
  • ½ dl pieniksi pilkottua purjoa
  • ½ dl silputtua tilliä
  1. Sekoita kananmuna, kerma, maito ja juusto.
  2. Lisää pieniksi pilkottu lohi, purjo ja tilli. Sekoita.

Kinkku-juustopiiras, vuoan halkaisija 20 cm

  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl kermaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 150 g kinkkusiivuja pieniksi pilkottuina
  • ripaus mustapippuria
  1. Sekoita kananmuna, juusto ja kerma.
  2. Lisää kinkku ja mustapippuri. Sekoita.

Lisää täytteet jääkaapissa olleille piirakkapohjille.
Paista 200 asteessa keskitasolla n 30 min.

Makutakuu!