Vau mikä tomaattisato!

Sunnuntai 30.9.2018 - Famu

tomaatteja.jpg

Uskomaton sato tomaatteja tänä vuonna, lähes kaksi ämpäriä! Harrastelijapuutarhuri arvostaa sadon määrää suuresti. Muistissa on ne kesät, jolloin koko kasvihuoneen sato mahtui lautaselle. Nekin tomaatit olivat raakoja ja kypsyivät sisällä miten sattuivat.

Tomaatti on keittiössäni jatkuvasti käytettävä raaka-aine. Se pääsee lähes jokaiseen salaattiin. Tomaatti on basikan paras kaveri. Useat keitot, kastikkeet ja padat suorastaan vaativat tomaattia. Pizzaa ei ilman tomaattia voi tehdä.

Taisi tulla selväksi. Rakastan tomaattia, ikuisesti!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tomaatti, kasvihuone, kotitarveviljely

Omat viljelmät tuottavat jo satoa

Sunnuntai 22.7.2018 - Famu

omatvihannekset.jpgMaaliskuusta alkaen kotitarveviljelijä on pyöritellyt siemeniä, kylvänyt, vaihtanut suurempiin ruukkuihin, totuttanut taimet aurinkoon ja kesän korvalla istuttanut lopullisille paikoilleen. Melkoinen prosessi, jonka ensimmäiset tuotokset maistuvat aina parhailta.

Joka vuosi jotkut lajit onnistuu paremmin ja jotkut joutavat suoraan roskiin. Olipa syy kasvattajassa tai kuumassa kesässä, kaikki nauriit olivat täynnä ötököitä ja menivät suoraan kompostiin.

Tomaatit, kurkut, yrtit, perunat, porkkanat ja herneet ovat aika varmoja kasveja. Tänäkin vuonna näiden satoon on voinut luottaa. Ennätysaikaisin alkanut satokausi lupaa pitkän omavaraiskauden. Ja mikä onkaan sen ihanampaa kuin käydä keräämässä tuoreet vihannekset omasta pikkuviljelmästä. Suosittelen puutarhailua kaikille. Se on rentouttavaa ja pienikin sato tuottaa runsaasti iloa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puutarha, kotimaiset kasvikset, tomaatti, kurkku, yrtit