Rapujuhlat voivat pian alkaa

Sunnuntai 26.8.2018 - Famu

ravutliemessa.jpgEnsimmäinen ravustuskausi mökillä on pian ohi. Täysin aloittelevat ravustajat saivat saaliiksi noin 100 kelvollisen kokoista rapua. Näistä on riittänyt perhepiirissä useampaankin 'rapujuhlaan', koska vain Apukokki Arska syö rapuja ja Famu ei.

Ravustaminen, valmistaminen ja itse rapujuhliin liittyvä hössäys on mukavaa. Rapujuhlissa rapuja kaihtavalle on syytä varata muutakin tarjottavaa. Ruokaisa salaatti tai keitto ovat hyviä vaihtoehtoja.

PS. Jos mielessä on tietty snapsijuoma, sen hankkimista ei välttämättä kannata jättää sinne mökkikunnan pienivalikoimaiseen Alkoon. Salmiakkikossu nimittäin maistui tosi oudolta salaatin ja kuulemma myös rapujen kanssa :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ravustus, kotimainen rapu, täplärapu

Uusi innostuksen kohde: ravustus

Sunnuntai 29.7.2018 - Famu

ravut1.jpgRavustuskauden alkua uutisoisiin ja juttu osui silmiini. Samoihin aikoihin upouuteen katiskaamme eksyi rapu. No siellä katiskassahan se saksiniekka ei pysynyt. Kun seuraavana päivänä menimme katsomaan, rapu oli tehnyt sivuttaispoiston katiskan nielun kautta. Ovela heppu, täytyy sanoa.

Tästä tuli kuitenkin kipinä kokeilla ravustusta. Vermeet löytyivät paikallisesta puodista ja pian ekat rapumerrat laskettiin tyylillä matalaan ja syvempään. Muutaman päivän sisällä saatiin viitisen rapua, joita yritettiin säilyttää siinä uudessa katiskassa. Olemme nyt todistaneet sen, että kaikki ravut osaavat sivuttaispoistua nielun kautta. Lisää vermeitä ostamaan. Nyt vuorossa sumppu, joka sekin onneksi löytyi paikallisesta puodista.

Viikon kokeilujen jälkeen kasassa on 11 rapua, joista osa on varsin kookkaita. Vietettiin ekat rapujuhlat omilla ravuilla. Ravut riittivät just Apukokille. Famu ei rapuja syö, ravustaa vain :) Rapujen ohjeeseen pääset tästä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rapukausi, ravustus, rapumerrat