Parasta kuivapastaa?

Sunnuntai 3.3.2019 - Famu

lamolisanapastat.jpegSain mahdollisuuden tutustua La Molisanan pastoihin, kun maahantuoja Poppamies lähetti muutaman näytepakkauksen koekäyttöön. Ensin perehdyin valmistajan tarinoihin.

La Molisanan pastat on puristettu pronssiterällä, mikä tekee pinnoista karheita - ihanteellisia makujen imeytymisen kannalta. Tämä tuntuu pieneltä asialta, mutta sillä on oikeasti merkitystä.

Pastoihin käytettävät jauhot on valittu tarkoin ja parhaista laatuluokista. Perinteisen valkoisen durum-vehnäjauhon lisäksi saatavilla on täysjyväpastaa, gluteenitonta pastaa ja mielenkiintoisia gnoccheja.

Ensimmäinen testi La Molisanan fusillipastalla tehty. Pastan maku ja rakenne erinomaisia! Pääset reseptiin tästä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: la molisana pasta, pasta,

Pastatehdas pyörähti tänään käyntiin

Sunnuntai 21.1.2018 klo 21:08 - Famu

pastatagliatelle.jpgPastan valmistaminen on suht suuritöistä, kun sitä tekee harvoin. Rutiini puuttuu ja aikaa menee välillä ihmettelyyn. Jos suomalainen Famu tekisi kuin italialainen Nonna joka viikonloppuna pastaa, niin kyllähän se vauhtikin paranisi. 

Pasta sopii hyvin porukkahommaksi. Yksi voi veivata taikinaa, toinen tehdä täytteitä, kolmas kaikkea siellä seassa. Ihan pieniä lapsia ei kannata mukaan ottaa, mutta +5 ikäiset osaavat jo auttaa ihan mukavasti. Itse asiasssa monessa vaiheessa useammasta kuin kahdesta kädestä on apua.

Apukokki Arskan kanssa saimme aikaan 66 kpl ravioleja ja 4 hengelle tagliatellea reilussa kahdessa tunnissa. Määrä on iso, mutta suurin osa menikin pakasteeseen odottamaan parin viikon päästä saapuvia vieraita. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pasta, itsetehty pasta, ravioli, tagliatelle

Pimenevien iltojen iloksi

Sunnuntai 29.10.2017 klo 11:51 - Famu

pastacarbonara.jpgPimeänä vuodenaikana me kaikki kaipaamme silloin tällöin tuhdimpaa ruokaa. Pasta carbonara sopii syksyn lohturuoaksi mainiosti. Se on helppo ja nopea valmistaa.

Pasta carbonana kuuluu ruokiin, joiden oikeasta kokoonpanosta taitetaan peistä. Itse kuulun vapaamielisempään joukkoon, joka soveltaa ohjetta mielialan ja jääkaapissa olevien aineiden mukaan.

Kokeile melkein pasta carbonaraa
Famun ohjeella.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pasta carbonara, lohturuoka, famu kokkaa, makutakuu