Voihan Reko!

Sunnuntai 3.2.2019 - Famu

rekojapossunlihat.jpgKirkkonummella aloitti viime syksynä Reko-lähiruokarengas, johon tutustuin viime viikolla ensimmäistä kertaa. Ennakkotilaukset oli kätevä tehdä Facebookissa ja homma toimi muutenkin varsin hyvin. Ekaan tilaukseen otin luomujauhoja ja -munia, kaalikääryleitä, omenamehua ja lihaa.

Mutta, olisi pitänyt vähän ajatella. En nimittäin selvittänyt yhden tuotteen osalta määriä ja siitähän se sitten nauru repesikin. Mukavalta kuulostava possukassi sisälsi 20 kg lihaa, mikä on melkoinen määrä kahden hengen talouteen. Kevään mittaan possuruokia kokeillaan kaikista mahdollisista keittokirjoista poimituilla vinkeillä. Onneksi ostin luomupossua, se on nimittäin todella hyvää! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Reko, Reko-lähiruokarengas, Reko-ruokapiiri, lähituottajat, luomu

Suohan ahti antejaan, suohan?

Sunnuntai 20.5.2018 klo 19:43 - Famu

virveli.JPGKesätoive toteutui, kun tilasin Abu Garcia 170S umpikelan kuopiolaisesta kalastusliikkeestä. Se lapsuudesta tuttu punainen Abu on sisältä selvästi uusittu ja rullaa hienosti. Calico Cat lippauistin kumikalalla on asennettu. Perus Catti puuttuu vielä. Koeheitot on heitetty, mutta kalastuksen makuun pääsen vasta tulevina viikonloppuina.

Naispuolinen kalastaja arvostaa sitä, että vapa löytyi sopivassa värissä kesämökkipaikkakunnalta Savitaipaleelta - siitä kylän ainoasta kaupasta.

Mikä sitten on tämän kalastuksen uusintainnostuksen juju? Lähiruoka tietenkin. Itse kalastettu ahven on aina tuore ja kaiken lisäksi edullinen, ellei peräti ilmainen.

Nyt pidetään peukut pystyssä, että vanhasta rouvasta kuoriutuisi loistava kalastaja. Sitä ennen voi iltarukouksiin liittää vienon toiveen: suothan ahti antejasi, suothan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lähiruoka, ahven, anvenfile, ahvenen virvelöinti

Kevät hiipii ajatuksiin

Sunnuntai 11.2.2018 - Famu

Kevään tulon tietää kahdesta asiasta, siemenluettelot ja puutarhalehdet alkavat kiinnostaa. Iltapimeällä keskellä hankia on jotenkin mahtavaa katsella kesäisiä kuvia ja samalla haaveilla omista tomaateista.

Valmistautuminen ei ole jäänyt pelkkään katseluun.  Siemenuutuuksia on jo ostettu ja pian ensimmäiset lajit päätyvät kasvatukseen. Jos homma menee samoin kuin 20 viimeistä kevättä, niin taimet kasvavat kunnes kuolevat. Tämän jälkeen onkin aika mennä puutarhakauppiaan tykö ja ostaa valmistaimet. Mutta mitäpä ei ruokaan rakastunut kotikokki tekisi sen eteen, että saa syödä edes osin itse kasvatettua :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vihannesten kasvatus, lähiruoka, siemenkylvöt