Vau mikä tomaattisato!

Sunnuntai 30.9.2018 - Famu

tomaatteja.jpg

Uskomaton sato tomaatteja tänä vuonna, lähes kaksi ämpäriä! Harrastelijapuutarhuri arvostaa sadon määrää suuresti. Muistissa on ne kesät, jolloin koko kasvihuoneen sato mahtui lautaselle. Nekin tomaatit olivat raakoja ja kypsyivät sisällä miten sattuivat.

Tomaatti on keittiössäni jatkuvasti käytettävä raaka-aine. Se pääsee lähes jokaiseen salaattiin. Tomaatti on basikan paras kaveri. Useat keitot, kastikkeet ja padat suorastaan vaativat tomaattia. Pizzaa ei ilman tomaattia voi tehdä.

Taisi tulla selväksi. Rakastan tomaattia, ikuisesti!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tomaatti, kasvihuone, kotitarveviljely

Viimeiset kesäauringonsäteet

Sunnuntai 23.9.2018 - Famu

chiliottaaaurinkoa.jpegPaprikana ostettu ja chiliksi osoittautunut pensas nauttii auringon vimeisistä säteistä.

Tomaattien raivaus kasvihuoneesta käynnissä. Vihreät sisälle kypsymään ja punaiset parempiin suihin. Ajattelin, että chilit pitää ottaa sisälle samaan aikaan. Olin väärässä. Syksyn sää ei ole puraissut chiliä vielä lainkaan ja se pääsikin ulos ottamaan aurinkoa.

Satoa tästä valmiina taimena ostetusta chilistä on tullut jo monta kuukautta. Hyvä kasvi, siis jos halusi chilin. Vähemmän hyvä kasvi, jos halusi paprikan.

Paprikan ja chilin ero paljastui, kun kesällä valmistettiin grillattuja paprikoita. Kaikki ruokailijat haukkasivat kunnon palat hiiligrillissä ihanasti kypsyneistä... chileistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: chili, paprika, kotitarveviljely