Chilit muuttaa sisälle

Sunnuntai 28.10.2018 - Fame

chilimuuttaasisalle.jpgPitkä ja lämmin syksy - todella hyvä jatkokausi kasvatukselle lämmittämättömässä kasvihuoneessa. Kaikki muut ruukut on jo tyhjennetty ja tuotokset syöty tai säilytetty. Viimeisenä sadonkorjuutoimena chilit muuttavat sisälle jatkamaan kasvuaan kasvilampun alla.

Loistava sato tuki kahdesta isona taimena ostetusta puskasta. Kesästä alkaen chillejä on kypsynyt yllin kyllin. Syksyn mittaan chilejä on napsittu myös ystäville ja työkavereille. Lajikkeet vaan olivat turhan tulisia ja siksi satoa riittää pitkään...

Ensi vuonna valitsen chililajikkeet viisaammin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasvihuone, chili, kotitarvekasvatus

Vau mikä tomaattisato!

Sunnuntai 30.9.2018 - Famu

tomaatteja.jpg

Uskomaton sato tomaatteja tänä vuonna, lähes kaksi ämpäriä! Harrastelijapuutarhuri arvostaa sadon määrää suuresti. Muistissa on ne kesät, jolloin koko kasvihuoneen sato mahtui lautaselle. Nekin tomaatit olivat raakoja ja kypsyivät sisällä miten sattuivat.

Tomaatti on keittiössäni jatkuvasti käytettävä raaka-aine. Se pääsee lähes jokaiseen salaattiin. Tomaatti on basikan paras kaveri. Useat keitot, kastikkeet ja padat suorastaan vaativat tomaattia. Pizzaa ei ilman tomaattia voi tehdä.

Taisi tulla selväksi. Rakastan tomaattia, ikuisesti!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tomaatti, kasvihuone, kotitarveviljely