Possupaussi

Sunnuntai 10.12.2017 klo 14:13 - Famu

Kerran vuodessa, suurin piirtein itsenäisyyspäivästä jouluaattoon, pidän possupaussia. Silloin kaikki pääruoat tehdään ilman porsaanlihaa ja leikkeleeksi valitaan jotain muuta kuin kinkkuja. Possupaussilla varmistan sen, että jouluaattona kinkku todella maistuu!

Paussi ei ole kovin pitkä, mutta jo sen aikana huomaa porsaanlihan kuuluvan viikottaisiin vakioihin muodossa jos toisessa. Totaali-kieltäytymisestä possupaussissa ei ole kyse. Hernekeitto maistuu hyvälle, vaikka siinä olisi muutama hiutale sianlihaakin. Sitä paitsi tekee hyvää välillä haastaa omaa kokkaamistaan jättämällä ruokavaliosta pois yksi vakioraaka-aine.

Possupaussissa keittojen käyttö lisääntyy ja ylipäätään kasvisten käyttö kasvaa - ei mikään huono juttu ennen joulun mässäilyä :)

possu.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: possupaussi, porsaanliha tauko, joulun odotus