Mitäs jos ennakoisi joulukilot

Sunnuntai 18.11.2018 - Famu

marraskuulaihdutus.jpgSyksy tuntuu olevan meillä ihmisillä - taas - sitä talvivarantojen tankkausaikaa. Onneksi tähän on löytynyt tieteellinen selitys esihistoriastamme. Tankkaamme siis esi-isiemme tapaan vararavintoa vyötärölle ennen talven tuloa. Emme tankkaa siksi, että olisimme persoja herkuille tai siksi että makeiset on kaikissa kaupoissa kassojen luona. Kylläpä on helpottavaa, kun voi ahmiessaan viitata edellisten sukupolvien kehittämän perinteen vaalimiseen!

Marraskuussa havahtuu ajan kuluun. Kohta on joulu. Ja sitä ennen pikkujoulut. Ja jossain välissä itsenäisyyspäivän vietot. Vaatteisiin pitäisi mahtua kaikissa juhlissa ja niiden väliläkin.

Ratkaisu: kevyet keitot ja salaattipitoiset ruoat käyttöön heti. Niitä syödään kaikkina muina päivinä paitsi juhlittaessa mitä tahansa. Laihdutetaan siis parin kilon vajaus ennen juhlakauden huipentumaa. Viimeistään jouluna jokainen pääsee tasapainoon, kun pöydät notkuvat herkkuja. Mikä parasta, ennakoimalla ei tarvitse antaa turhaa uudenvuodenlupausta :)

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: laihdutus, joulukilot, uudenvuodenlupaus