Kunkkuhillo

Sunnuntai 19.8.2018 - Famu

kunkkuhillo.jpgJokaisella on suosikkihillo, jonka purkki tarttuu käteen automaattisesti jääkaapin hyllyltä. Apukokki Arska on erityisen perso mansikkahillolle, Famu puolestaan kunkkuhillolle.

Ja mikä se kunkkuhillo sitten on? No se on hillo, joka ei täytä kuningatar-, prinsessa- tai minkään muunkaan vakiintuneen hillon määritteitä ja samalla se on hillo, joka omasta mielestä maistuu kunkkuhyvälle.

Loviisan torilta löytyi ohi kulkiessa ihanan pulleita mustikoita ja komeita vadelmia. Oli pakko ostaa niitä paljon ja tehdä hilloa lapsenlapsillekin.

Famun kunkkuhilloon tulee 25 % vadelmaa ja 75 % mustikkaa. Mikä on sinun kunkkuhillosi?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vadelma-mustikkahillo, kunkkuhillo, perheen suosikkihillo

Sadonkorjuun ja säilönnän aika

Sunnuntai 12.8.2018 klo 21:12 - Famu

basilikankuivaaminen.jpgKotitarveviljelijän sadonkorjuun aika alkaa oikeasti jo heinäkuussa, kun sokeriherneiden lyhyt satokausi on käsillä. Pääosa sadosta on kuitenkin parhaimmillaan elo-syyskuussa.

Viljelyvuodet ovat erilaisia. 2018 hullun kuuma kesä kasvattaa mahtavan tomaattisadon ja samoin omenoita tulee runsaasti. Salaatit, nauriit ja kaalikasvit kärsivät kuumasta sekä kaikenlaisista öttiäisistä.

Jos omaa satoa ei ole säilöttäväksi asti, niin toreilta ja kaupoista saa alkusyksyllä kotimaista satoa edulliseen hintaan. Kuivaa, hilloa tai pakasta. Pääset ajankohtaisiin säilöntävinkkeihin tästä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sadonkorjuu, säilöntä, hillo, yrttiöljy, maustekurkku