Chilit muuttaa sisälle

Sunnuntai 28.10.2018 - Fame

chilimuuttaasisalle.jpgPitkä ja lämmin syksy - todella hyvä jatkokausi kasvatukselle lämmittämättömässä kasvihuoneessa. Kaikki muut ruukut on jo tyhjennetty ja tuotokset syöty tai säilytetty. Viimeisenä sadonkorjuutoimena chilit muuttavat sisälle jatkamaan kasvuaan kasvilampun alla.

Loistava sato tuki kahdesta isona taimena ostetusta puskasta. Kesästä alkaen chillejä on kypsynyt yllin kyllin. Syksyn mittaan chilejä on napsittu myös ystäville ja työkavereille. Lajikkeet vaan olivat turhan tulisia ja siksi satoa riittää pitkään...

Ensi vuonna valitsen chililajikkeet viisaammin!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kasvihuone, chili, kotitarvekasvatus

Viimeiset kesäauringonsäteet

Sunnuntai 23.9.2018 - Famu

chiliottaaaurinkoa.jpegPaprikana ostettu ja chiliksi osoittautunut pensas nauttii auringon vimeisistä säteistä.

Tomaattien raivaus kasvihuoneesta käynnissä. Vihreät sisälle kypsymään ja punaiset parempiin suihin. Ajattelin, että chilit pitää ottaa sisälle samaan aikaan. Olin väärässä. Syksyn sää ei ole puraissut chiliä vielä lainkaan ja se pääsikin ulos ottamaan aurinkoa.

Satoa tästä valmiina taimena ostetusta chilistä on tullut jo monta kuukautta. Hyvä kasvi, siis jos halusi chilin. Vähemmän hyvä kasvi, jos halusi paprikan.

Paprikan ja chilin ero paljastui, kun kesällä valmistettiin grillattuja paprikoita. Kaikki ruokailijat haukkasivat kunnon palat hiiligrillissä ihanasti kypsyneistä... chileistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: chili, paprika, kotitarveviljely