Kalaonni potkaisi

Sunnuntai 3.6.2018 - Famu

ahven.jpgPari viikkoa sitten toivoin Ahdin suovan antejaan, kun sain ikioman virvelin. Yllätys olikin suuri, kun Ahti oli päättänyt olla suopea ja ohjannut katiskaan meidän kalastushistoriamme suurimman ahvenen. Pääsääntöisesti tyhjänä nostettu katiska oli pyydystänyt 800 g painavan ja 37 cm pitkän ahvenen.

Fileoitu ahven pääsi pannulle ruisjauhoilla kuorrutettuna reilu tunti katiskan nostosta. Tässä on se keskeinen syy rakastaa kalastusta - taatusti tuoretta herkkua kalaonnen hymyillessä. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahven, ahvenfile, iso ahven

Suohan ahti antejaan, suohan?

Sunnuntai 20.5.2018 klo 19:43 - Famu

virveli.JPGKesätoive toteutui, kun tilasin Abu Garcia 170S umpikelan kuopiolaisesta kalastusliikkeestä. Se lapsuudesta tuttu punainen Abu on sisältä selvästi uusittu ja rullaa hienosti. Calico Cat lippauistin kumikalalla on asennettu. Perus Catti puuttuu vielä. Koeheitot on heitetty, mutta kalastuksen makuun pääsen vasta tulevina viikonloppuina.

Naispuolinen kalastaja arvostaa sitä, että vapa löytyi sopivassa värissä kesämökkipaikkakunnalta Savitaipaleelta - siitä kylän ainoasta kaupasta.

Mikä sitten on tämän kalastuksen uusintainnostuksen juju? Lähiruoka tietenkin. Itse kalastettu ahven on aina tuore ja kaiken lisäksi edullinen, ellei peräti ilmainen.

Nyt pidetään peukut pystyssä, että vanhasta rouvasta kuoriutuisi loistava kalastaja. Sitä ennen voi iltarukouksiin liittää vienon toiveen: suothan ahti antejasi, suothan!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lähiruoka, ahven, anvenfile, ahvenen virvelöinti

Herkuttelua koko viikonlopun

Sunnuntai 18.2.2018 klo 20:04 - Famu

paistetutahvenet4.jpgKoko viikonloppu ihan herkuttelua! Luottokauppa Maxin Kala ilmoitti tuttuun tapaan tuoreista kaloista ja juuri saapuneesta pohjoisen porokuormasta. Viikonlopun menu olikin tämän jälkeen melko helppo laatia.

Lauantaina paistettiin ihanan hyvin fileoidut ahvenet. Sunnuntaina herkuteltiin paistetulla porolla kerma-konjakkikastikkeessa. Raaka-aineet olivat niin hyvät, ettei monimutkaisiin valmistustapoihin ollut mitään syytä. Mausteitakin käytetiin rajallisesti, jotta raaka-aineiden huiman hyvät maut pääsivät oikeuksiinsa. Tämän jälkeen arki työpaikkaruokalassa vaatii vähän totuttelemista....

Reseptin löydät täältä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ahven, ahvenfile, poro, poron file, Maxin Kala