Onko Kauklahti uusi Töölö?

Sunnuntai 6.1.2019 - Famu


Halmeen Leipomo, Oy Emil Halme Ab, on toiminut Kauklahdessa jo yli sata vuotta. Ilahduttavasti kahviokin on auki välillä lauantaisin ja hyllyt notkuvat tuoreista leivonnaisista. Jos asuisin Kauklahdessa, hankkisin koiran. Olisi hyvä syy lähteä aamulenkille ja samalla hakemaan tuoreet sämpylät aamukahville.

Maxin Kala Oy on muutaman vuoden vanha erinomainen kalakauppa, josta saa perinteisten kalojen lisäksi myös vähän erikoisempia lajikkeita. Periaate 'myymme vain tuoretta' on toiminut ja Maxin kalaa haetaan vähän kauempaakin. Kalakauppias Max Grönholm on onnistunut myös palvelukokemuksen tuottamisessa ja sai siitä hienon palautteen: valinta Espoon positiivisimmaksi 2018.

Viimeisin tulija alueelle on vastikään perustettu Lihakauppa Orden, joka on kahden veljeksen yritys. Virallisia avajaisia ei ole vielä pidetty, mutta kauppa on jo auki. Lihatiskin ensimmäisen tarkastuksen perusteella tuotteet ovat laadukkaita ja palvelu asiantuntevaa - juuri sitä, mitä erikoisliikkeessä pitääkin olla.

Kauklahden positiivinen kierre on huomioitu myös valtakunnallisesti. Vuoden kaupunginosa 2018 voittokyltti koristaa nyt Kauklahden keskustaa. Pelkät asukkaat eivät tätä positiivista kierrettä ole tehneet, ansiosta osa kuuluu alueella toimiville yrityksille. Ehkä tässä on toimiva malli kopioitavissa muuallekin. Ilman yhteiskunnan tukia ja yrittäjien omalla osaamisella tuotettu menestystarina, josta hyötyvät kauklahtelaisten lisäksi muut espoolaiset ja naapurikunnan kirkkonummelaiset.

Töölöstä päivittäistavaroiden kivijalkaliikkeet ovat lähes kuolleet ja Kauklahteen niitä syntyy lisää. Onkin syytä kysyä, onko Kauklahti uusi Töölö!

Avainsanat: kivijalkakauppa, Halmeen Leipomo, Maxin Kala, Lihakauppa Ordén, Espoo Kauklahti


Kommentit

10.1.2019 22:36  Jutta

Tervehdys Kauklahdesta!
Meillä on myös erinomainen K-Market -kauppiaspariskunta. He kuuluvat myös Herkkukatu-toimijoihin (löytyy Facebookista).
Iloista talvea toivotellen!

11.1.2019 17:35  Famu

Mukava kuulla, että myös K-Market on sovittanut toimintansa Kauklahden Herkkukadulle.

12.1.2019 8:39  Minna

Komppaan Juttaa! Lisäksi Kokkelissa on melko tuore kivijalkakauppa Mummun puoti, josta saa tilata lähiruokaa ja siellä on kaikkea aktiivista toimintaa, mm. Neuleklubi.

12.1.2019 22:51  Anssi

Eikä toki unohdeta Brunnsdalin tunnelmallista kahvilaa, joka täydentää hyvin Halmeen palvelua mm lounasruoilla. Kyllä meillä Kökkelissä kelpaa.

17.1.2019 16:44  Famu

Kiitos kommenteista!
Kauklahti - tuttavallisemmin Kökkeli tai Kokkeli - on aktiivinen kylä kaiken kaikkiaan! Tänä päivänä on harvinaista ja hienoa, että lähiössä on näin paljon kivijalkakauppoja perinteisten parturi-kampaamojen lisäksi.
Brunnsdal on tuttu, mutta Mummun puoti on minullekin uutta. Täytyypä pistäytyä sielläkin... ihan lähipäivinä :)

28.8.2019 19:15  Kaj

Unohtamatta kukkakauppaa Kauklahden Kukka.

16.9.2019 8:47  Famu

Olet oikeassa. Hieno kukkakauppa löytyy keskustasta myös. Kaiken kaikkiaan Kauklahdessa on erinomaiset palvelut.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini