Nötköttiä kaalikeittoon

Sunnuntai 17.6.2018 klo 20:32 - Famu


sikanauta.jpgVarhaiskaalista on joka vuosi pakko keittää kesältä maistuva keitto. Varhaiskaali on ihanan maukasta ja makeaa, suomalainen sellainen ehkäpä vielä parempaa kuin tuontiversiot.

Kaali kaipaa liemeen makua ja sitä saa muutamalla kikalla. Yksi jo äitini käyttämä kikka on nötkött eli sika-nauta lihasäilyke. Varhaiskaali kypsyy reilussa tunnissa ja siksi perinteiset tunteja kiehuvat lihat tuntuvat liian vaikeilta. Nötkött avuksi ja kypsä liha lopussa kaalikeiton sekaan - erittäin hyvää tulee.

Nötkötteissä on eroja. Kauppojen hyllyillä olevat peruspurkit ovat edullisia ja sisältävät enemmän rasvaa. Lihan osuus näissä tuotteessa on n 50 % luokkaa. Pienten valmistajien vähän fiinimmät nötköttit ovat kalliimpia, lihapitoisuus nousee selvästi ja rasvan osuus vastaavasti laskee. Maussa on selkeitä eroja. Jos ostat nöttkötiä, satsaa laadukkaampaan. Saat maukkaan keiton ja annoskohtaisesti hintaero on pieni.

Varhaiskaalikeiton ohjeeseen pääset tästä.

Avainsanat: varhaiskaali, kaalikeitto, nötkött, sika-nauta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini