Syksyllä tekee mieli possupataa

Sunnuntai 10.9.2017 - Famu


Kauppahalleista, lihakaupoista, hyvistä lihatiskeistä ja maalaispuodeista saa syksyllä irtomyynnistä erittäin edullista porsaan lapapaistia. Liharaaka-aine maksaa noin euron/ruokailija. Isommissa market-tyyppisissä kaupoissa lapapaistit myydään vakuumeissa ja joskus ne on valmiiksi suolattu. Makuasiat on makuasioita, mutta irtomyynnissä on jotenkin mukavampi tarkastella ostokohdetta. Ehkä se jopa maistuu paremmalta kuin vakuumissa maannut. Viljaporsaan lapapaisti on suht vähärasvaista ja kypsyy matalahkossa lämpötilassa mureaksi 3,5-4 tunnissa. Nopeamminkin onnistuu, jos nostaa uunin lämpötilaa.

porsaanlapapaisti2.JPG

Bonuksena on lapapaistin kyljessä kypsyvä paistinliemi, josta saa mahtavan kastikkeen.

Tällä kertaa lapapaisti kastikkeineen onnistui sen verran hyvin, että pöydästä kuului kommentti:
'Tämä on parempaa kuin joulukinkku!'

Joko sylkirauhaset alkoivat toimimaan? Jos kyllä, niin kipin kapin kauppaan ostamaan viljaporsaan lapapaistia. Testattu ohje, jossa makutakuu, löytyy resepteistä.

Avainsanat: porsaan lapapaisti, viljaporsas, possupata, Famu kokkaa, makutakuuo


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini